Newsletter 22 Noiembrie, 2010   
   
    
 
 Evenimente 
 
Kjell Nordström: Moldova va avea succese dacă va investi în educaţie
Cunoscutul expert internaţional Kjell Nordström a susţinut pe 16 noiembrie, la Chişinău, două master-class-uri la care au participat circa 800 de persoane, printre care oameni de afaceri, studenţi, jurnalişti şi bloggeri. El le-a explicat celor prezenţi, aducând exemple şi din experienţa sa, că vor avea succes doar dacă vor pune accentul pe educaţie, vor colabora, vor fi inovativi şi vor şti să-şi recunoască eşecurile.
Citeşte mai departe
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi-a lansat oficial activitatea printr-un summit economic internaţional
Avantajele poziţionării Republicii Moldova între Est şi Vest, dar şi importanţa existenţei unei asociaţii care ar proteja şi ar promova interesele comunităţii de afaceri din Moldova au fost principalele teme de discuţie în cadrul business forumului internaţional, organizat cu ocazia lansării oficiale a activităţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova. În cadrul manifestaţiei au participat peste 100 de oameni de afaceri, oficiali şi ziarişti din peste 10 ţări, inclusiv din CSI şi Uniunea Europeană.
Citeşte mai departe
AOAM şi VIP MAGAZIN vin cu o premieră pentru lumea afacerilor din Moldova
VIP Magazin şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova au prezentat, în cadrul unei ceremonii oficiale, revista comunităţii de business din Moldova “100 manageri de top ai anului 2010”. La eveniment au fost prezenţi peste 100 de oaspeţi, proprietari şi manageri ai companiilor, experţi în economie, oficiali şi diplomaţi.
Citeşte mai departe
Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova a încheiat un Memorandum de colaborare cu Academia de Ştiinţe din Moldova
Pe 4 noiembrie 2010, în incinta Academiei de Ştiinţe a fost semnat Memorandumul de colaborare dintre Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, reprezentate de către Preşedintele General AOAM domnul Vlad Plahotniuc şi de către Preşedintele AŞM domnul Gheorghe Duca.
Citeşte mai departe 
 Comentarii/Analiză 
 
Experţi internaţionali susţin că Moldova trebuie să beneficieze de poziţia geografică prin integrarea economică atât în UE cât şi în CSI
Interviu acordat posturilor tv din Republica Moldova de către Dominique de Villepin, ex- premierul Franţei (2005 – 2007), Vladimir Colmogorov, Vicepreşedinte al Congresului Internaţional al Industriaşilor si Antreprenorilor (ILAC), Victor Cerepov, vicepreşedinte executiv al Uniunii Industriaşilor şi Antreprenorilor din Rusia (UIAR) şi Vladimir Plahotniuc, Preşedintele Consiliului de Administrare AOAM.
Citeşte mai departe 
 Noutăţi 
 
AOAM şi Banca Mondială au convenit asupra direcţiilor de colaborare pe termen lung şi mediu
  • Proiecte comune pentru a crea un climat investiţional favorabil şi creşterea competivității produselor Republicii Moldova pe piaţa externă;
  • Informarea reciprocă privind studii şi cercetări pentru elaborarea de iniţiative legislative şi recomandări;
  • Posibilitatea cofinanţării unor proiecte de şcolarizare a micului business în zona rurală şi a anumitor studii şi cercetări de piaţă;
Acestea sunt doar câteva din direcţiile de colaborare între Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi Banca Mondială discutate în cadrul întrevederii Directorului Executiv AOAM Roman Chirca cu dna Melanie Marlett , directorul oficiului Băncii Mondiale din Moldova şi cu Alexandra Mincu, consultant în domeniul climatului investiţional din Moldova.
Citeşte mai departe
AOAM va participa activ la activităţile organizate de MIEPO
  • Promovarea oportunităţilor investiţionale a membrilor AOAM în baza de date MIEPO;
  • Accesul la informaţia cu privire la investitori potenţiali şi investitori străini interesaţi;
  • Participarea la activităţi specifice de promovare a exportului şi investiţiilor.
Acestea sunt doar câteva din domeniile de colaborare prevăzute de acordul de parteneriat semnat astăzi între Organizaţia de Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), reprezentată de Andrei Timush, Directorul Executiv MIEPO şi Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, reprezentată de Roman Chirca, Directorul Executiv AOAM.
Citeşte mai departe
Proiecte de cooperare între AOAM şi EUROPLUS
Începutul unei colaborări de lungă durată în ceea ce priveşte organizarea atelierelor de muncă, seminarelor de management, de planificare strategică şi elaborarea ofertelor investiţionale în conformitate cu standardele internaţionale cu implicarea experţilor şi reprezentanţilor comunităţii de afaceri din Germania a fost discutată la 20 octombrie la întâlnirea dintre d-l Roman Chirca, Director executiv AOAM şi Ilia Kleiman, partener al Grupului de Consultanţă “EUROPLUS” Aachen, Germania.
Citeşte mai departe
Oportunitatea atragerii capitalului din ASIA în Economia R. Moldova a fost discutată de către Directorul General al AOAM în cadrul Summitului Investiţional din HONG KONG
Oportunitatea şi perspectivele atragerii investiţiilor fondurilor şi companiilor din Asia în economia Republicii Moldova a fost discutată de către Adrian Candu, Directorul General al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova în cadrul Summitului Investiţional Rusia şi CSI desfăşurat în perioada 15-16 septembrie în Hong Kong.
Citeşte mai departe

  
AOAM este o Asociaţie obştească, neguvernamentală, non-profit, care întruneşte în rândurile sale oameni de afaceri având convingeri comune de dezvoltare a societăţii prin dezvoltarea mediului de afaceri, susţinerea spiritului antreprenorial pentru o dezvoltare durabilă a economiei Republicii Moldova în contextul valorilor Uniunii Europene. AOAM este un mecanism promotor de programe şi proiecte concrete, de dezvoltare aplicabile atât la nivelul unei întreprinderi, cât şi la nivelul naţional de impulsionare a mediului de afaceri. Fondator al OAOM este omul de afaceri Vlad Plahotniuc, iar membrii AOAM sunt oameni de afaceri din Republica Moldova, fiind încurajată şi participarea întreprinzătorilor din alte ţări la fel ca şi investitorii străini din Republica Moldova, care prin realizările sale personale şi profesionale au dat dovadă de eficienţă şi rezultate remarcabile în afaceri. Membrii reprezintă persoane notorii din lumea de afaceri din Republica Moldova, care dispun de o experienţă bogată şi cunoştinţe profunde privind practicile de afaceri locale şi internaţionale. Obiectivele majore ale AOAM se focusează în principal pe trei direcţii: Iniţiative legislative pentru optimizarea cadrului normativ; Promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare şi atragerea investiţiilor străine; Programe de susţinere a business-ului mic şi mijlociu şi crearea unui cadru de afaceri şi investiţional eficient.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova
Chişinau str. D. Cantemir, 1/1
tel/fax: +373 22 809052
tel. +373 60066220
coordonator@aoam.md
www.aoam.md

© 2010 AOAM. Toate drepturile sunt rezervate. aoam.md şi aoam.md logo sunt mărci înregistrate ale Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.