Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Căutare
ro en ru
i Membri Contacte r
  • initiative
  • inovatii
  • inventii
Promo
invest in moldova
Cine suntem


 

Vlad Plahotniuc,
Preşedinte AOAM

Vlad Plahotniuc a fondat Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova în 2010, după o activitate îndelungată - și de succes în mediul de afaceri.

Prin intermediul Fundației de caritate Edelweiss, pe care o patronează, Vlad Plahotniuc susține proiecte de anvergură națională, menite să ofere protecție pentru familii și sprijin pentru tinerii talentați din Moldova.
 
Vlad Plahotniuc are 49 de ani. Este absolvent al Universității Tehnice din Moldova, are un master în Business și Administrare la aceeași Universitate și este licențiat în drept, la Universitatea de Studii Europene din Moldova.

Pe parcursul carierei sale în mediul de afaceri, Vlad Plahotniuc a fost Director Comercial, iar mai apoi Director General al "Petrom Moldova" S.A., companie pe care a adus-o în poziţia de lider pe piaţa de retail a produselor petroliere. Ulterior, a ocupat funcția de vicepreședinte, iar mai apoi Președinte al Consiliului de Administrație a Băncii Comerciale Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova.

 

 

Alexandru BALTAG
Directorul general al AOAM


Este doctor în relații internaționale și studii europene, fiind absolvent al Universității de Stat din Moldova, Institutului European de Înalte Studii Internaționale din Franța și Universității „Babeș-Bolyai” din România.

A început activitatea profesională încă din anii studenției, în cadrul mai multor proiecte ce priveau procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, lucrând mai târziu în calitate de coordonator de proiect internațional la Primăria Municipiului Chișinău. Ulterior, a activat timp de 4 ani în cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova, iar în perioada 2015 – 2017 a lucrat în calitate de consilier al Viceprim-ministrului și Ministrului Economiei în domeniul cooperării economice internaționale.

Este autorul mai multor studii și articole de analiză privind relațiile internaționale, energetica, integrarea europeană și geopolitica / geoeconomia, publicate în Moldova, România, Germania, Franța, Lituania, Turcia și Rusia.

Este pasionat de sport, în special de fotbal și înot, lectură și cinema.
 
   Membrii Consiliului de Administrare:

Membrii Consiliului de Administrare sunt oameni de afaceri importanţi din Republica Moldova, dispunând de o experienţă bogată şi cunoştinţe profunde privind practicile de afaceri locale şi internaţionale.


 
Natalia Politov-Cangaș,
      Membru al Consiliului de Administrare AOAM
 

Natalia Politov-Cangaş, actualmente Preşedinte al Comitetului de Direcţie la BC “Victoria Bank” SA, este membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Capacităţile manageriale ale Nataliei Politov-Cangaș se datorează educaţiei multilaterale, Natalia obţine diploma de Inginer Economist şi Economist, absolvind Institutul Politehnic din Chişinău şi Universitatea Liberă Internaţională, Facultatea Bănci şi Burse de Valori, şi devine specialist în jurisprundenţă absolvind facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova.

Natalia Politov-Cangaș deţine diverse funcţii şi poziţii obţinând o experienţă profesională notorie de 30 ani, activează în cadrul Fabricii Avicole din Vadul lui Vodă, în cadrul Liniei mobile de Planificare din Oraşul Slobozia, îşi exercită cunoştinţele economice în calitate de Economist Superior, Economist Principal, Şef-adjunct al Direcţiei Operaţiuni Bancare devenind Director al Filialei nr.1 Chişinău la Banca de Economii SA, din 2006 este Prim-Vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie la BC “VictoriaBank” S.A. şi din 2008 până în prezent îndeplineşte atribuţiile de conducere în calitate de Preşedinte al Comitetului de Direcţie al aceleiaşi Instituţii.
  Vaja Jhashi,
      Membru al Consiliului de Administrare AOAM

Dl Vaja Jhashi este Proprietar și Președinte al Grupului de companii Trans-Oil.

Grupul Trans-Oil reprezintă un holding vertical integrat din punct de vedere organizațional și este unul din liderii piețelor agricole din Bazinul Mării Negre. Grupul realizează activități de cultivare a producției agricole, comerț cu cereale și semințe oleaginoase și procesare a semințelor oleaginoase, atingând volume comerciale de peste un milion de tone pe an.

Dl Vaja Jhashi și-a început activitatea profesională în Fort Wayne, Indiana, SUA, în anul 1996, lucrând împreună cu dl James Kelley în compania Trans-Oil LTD. Din anul 2004, dl Jhashi este Președintele al Grupului de companii Trans-Oil.

Dl Jhashi a absolvit Universitatea de Stat din Moscova, Universitatea din Cairo, cu specializarea în Economie și Studii în domeniul Orientului Mijlociu.
Vorbește fluent rusa, engleza, araba și limba georgiană.

 


 


 

 


sus 
va aflati aici: Pagina de start  / Cine suntem
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Copyright©2010 AOAM
Toate drepturile rezervate
Noutăţi vid Cine suntem vid Viziune vid Statut vid Evenimente vid Sfaturi pentru Antreprenori vid Grupul de Experți vid Grant AOAM vid Newsletter
DQTeam