Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Căutare
ro en ru
i Membri Contacte r
  • initiative
  • inovatii
  • inventii
Promo
invest in moldova
Veste bună pentru dealerii auto din Republica Moldova. La inițiativa AOAM aceștia vor pute înmatricula mașinile destinate test-drive-urilor
04 August 2017
Inapoi
Veste bună pentru dealerii auto din Republica Moldova. La inițiativa AOAM aceștia vor pute înmatricula mașinile destinate test-drive-urilor Astăzi, 4 august, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care dealerilor auto li se permite să înmatriculeze mașinile destinate test-drive-urilor. Măsura a fost posibilă ca urmare a inițiativei AOAM de a crea un grup de lucru comun împreună cu mai multe instituții abilitate – MAI, MTIC, Registru SA, Institutul de Standardizare din Moldova – care să se ocupe de elaborarea acestei legislații.

”Ne bucurăm pentru acest rezultat, care este în avantajul dealerilor auto, dar și a cetățenilor din țara noastră interesați să-și cumpere o mașină nouă. Prin aceste completări ale legislației, dealerii auto vor putea oferi, iar oamenii vor putea testa noile mașini înainte de a le cumpăra propriu-zis. Acest lucru se va face în condiții legale, fără a risca că sunt amendați de Poliție”, a declarat Directorul General al AOAM, Alexandru Baltag.

Noile prevederi se regăsesc în Hotărîrea Guvernului nr. 588 din 24 iulie 2017 cu privire la modificarea anexei nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 1047 din 8 noiembrie 1999 și vor intra în vigoare din momentul în care vor fi create condițiile pentru punerea în circulație a certificatelor de înmatriculare de tip nou, dar nu mai târziu de 1 martie 2018.

Amintim că, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova este o asociație non-profit, ce reunește oameni de afaceri de succes atât din Moldova, cât și din regiune. AOAM își propune să fie o punte de legătură între mediul de afaceri și instituțiile publice din Republica Moldova, cu scopul de a îmbunătăți cadrul legal care se referă la activitatea economică.
sus 
va aflati aici: Pagina de start  / Noutăţi
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Copyright©2010 AOAM
Toate drepturile rezervate
Noutăţi vid Cine suntem vid Viziune vid Statut vid Evenimente vid Sfaturi pentru Antreprenori vid Grupul de Experți vid Grant AOAM vid Newsletter
DQTeam